torstai 26. tammikuuta 2012

GlasCOW

Raivaanpa nyt aikaa enemmän tällekin näin hirveän ja anteeksiantamattoman laiminlyömisen jälkeen.

On aika alottaa uusi luku, uuden vuodenkin alettua ja muutenkin! Miettikääpä: eiköhän oo aika antaa myös itellekin uusi tilaisuus!

Glasgow on vuonna 2012(mitä tätä nyt on eletty 27pv) näyttänyt aivan uusia puoliaan ja alan päästä homman ytimestä kiinni. Vaikka välillä on pieniä hutilyöntejä (kaoottinen perjantain hurrikaanikänni) ja napakymppejä (uusien _AIKUISTEN_ ystävien saaminen) on rutiinit ja normi elämä alkanu hahmottua täällä! Pääsen huomenna jopa kokeileen metrosysteemiä ja katsasteleen West-sidee! How cool is that!

Oon ollut yleistä huolettomampi kouluasioiden suhteen, enkä mm. ole ottanut kauheita stressejä tai vaihtoehtoisesti "en välitä" -asennetta esimerkiksi tällä hetkellä jylläävästä nielurisatulehduksesta, jonka vuoksi oon heti tokalla viikolla missannut jo ihan hyvän kourallisen luentoja ja seminaareja! I'll make up to it ens viikolla olemalla yleistä energisempi ja positiivisempi ja kiinnostuneempi ja nyt alkaa loppua noi hyvät adjektiivit kesken!!

Joulun jälkeen palattuani tänne tajusin tai lähinnä ymmärsin etten olekaan täällä oman pääni mukaisessa "vaihdossa" vaan olen muuttanut tänne niiku moni muu ulkomaalainen ystäväni, joka opiskelee täällä täyspäiväsesti. En enää ookkaan käyttänyt niin tiheästi Suomesta relatiivipronomia koti vaa jättänyt Suomen Suomeksi ja ehkä välillä saattanut Glasgowsta lipsauttaa koti. Onhan tässä mielessä käynyt mm. vaihtovuosi Helsingissä ja kaiken maailman luovuttamista, mutta ongelmat ei ole ollut koulussa tai maassa tai kaupungissa. Ongelmien tiedostaminen ja niistä eroon pääseminen muuttaa asioita ja asenteita. Lähinnä ongelmia tuottaa mun tän hetkiset asuinkumppanit, joilla tuntuu olevan maaginen tapa saada mut olemaan itseäni kohtaan kriittisempi. Kuten H ja N mulle sano ennen lähtöä: "Hanki aikuisia kavereita!" ja ongelma oli ratkaistu. Mua ei harmita etten ole tuhannen päissäni perjantaista sunnuntaihin, eikä mua hävetä että tiedän miten kastike suurustetaan, vain koska ne tekee sitä samaa ja ymmärtää että elämä ei ole yhtä bilettämistä kaiken aikaa. Vaikka ei tietty nekää sano ei jos tiedossa on hyvä illanvietto!

Lauantain tarkotuksena on sekä lähteä Edinburghiin hieman kaupunkikiertelylle että myös mennä äänestämään Suomelle uutta presidenttiä! Mä en kuitenkaa koe mitään suurta jännitystä vaaleista ja koska tiedän ettei koko henkilöllä ole muuta kun edustustehtäviä niin aika lailla sama kenet sinne laitetaa. Kyllä ne Jaret ja Artot silti huolen pitää, niillä viinanhakureissuillaan Tallinnaan ja Pietariin, siitä millainen kuva meistä ulkomaille välittyy!

Nyt on aika kuitenkin nappaa pari antibioottia, painaa pää tyynyy ja yrittää ottaa tämä tavaksi!

ShantiShanti!

M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti