sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Ed vs. Glas

Eilisen Edinburghin reissusta ei nyt valitettavasti jäänyt käteen kun hyviä muistoja, koska tajusin jättäneeni kamerani kotiin siinä aamulla ennenku reissu edes lähti edes liikkeelle.

Aamu 9 lähtenyt bussi vei meidät Edinburghin uuden kaupungin puolelle Waterloo placelle josta me sitten jalan jatkoimme mm. isoon kansallispuistoon, parlamenttitalolle, Kuningattaren skottiasuntoon ja käytiin myös katsastamassa Edin oma linna, jossa on siis yhtä paljon näkemistä kuin Suomenlinnassa.. Se on vieläkin oikeuslaitoksen ja armeijan käytössä joten ainoita asioita joita oikeastaan näki oli niiden vanhat vankilat..

Päivää kirkastutti viimesenä tapahtunu äänestys! Käytiin kahden M:n kanssa äänestämässä Edin yhden hotellin konferenssitilassa ja omaksi yllätyksekseni huomasin että liikkeellä oli todella paljon suomalaisia äänestäjiä, varsinkin nuoria ihmisiä. Meillä kesti n. tunnin verran edetä jonossa äänestyslipukkeen täyttöön vaikka luulisi ettei sitä porukkaa nyt niin paljoa voi olla täällä..
Ensin meidän matkaseurue luuli että koko äänestysjuttu oli ihan vitsi vaan ku oltiin kaikki suomalaiset niin innoissamme asiasta. Ihmiset ei simply pystyny ymmärtää miksi meillä on into äänestää..

Edinburgh on todella kaunis kaupunki ja tuli eilen mieleen: miksen hakenu tänne? Mutta toisaalta eipä se varmaa olis nii kiva jos asuis siellä ja sitten tulis tänne nii miettis aivan samaa.
Sää myös vaikutti todella vahvasti siihen että kaupunki tuntu olevan ylitsepursuavan kaunis ja ihana! Täys auringonpaiste koko päivän, eikä tuuli yrittäny myöskään puskee!

Takasintulomatka sujui suhteellisessa koomassa, en kuitenkaan ottanut pikkunukkua niiku osa porukasta joiden illan tavotteena oli vielä juhlia jonkun ranskiksen syntymäpäivää, tosin onneks matka Glasista Ediin ja takaisin ei ole 45 min pitempi. Ihaninta oli et M vei mut vielä syömään aika kivaan mestaan ja lähdinkin sitten kaupan kautta kotiin. NUKKUMAAN.

Alan avartamaan tietouttani näistä ns. "pubeista" M:n opastuksella, ja myöskin voisin ottaa asiakseni west sidellä hengaamisen myös yksisteen. Täytyy muuten myös mainita Glasgown jäätävän ruman subwayn, eli metrosysteemin, jossa pientäkin pienempi junanräppänä kulkee vain ympyrää.. Tosin se on suht suloinen omassa rumuudessaan. Ahdistavinta on trooppinen ilma joka vallitsee sub-tubeissa ja kamala mötäkkä joka on vaunujen sisällä koska jälleen kerran: brittien fiksuja ideoita nro. 1: yksinkertaiset ikkunat, kodeissa ja Glasgown pikku subissa.. Miksi?

Keep you posted!

ShantiShanti

M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti